Home
Loki
Vene ja varusteet
Linkit
Projekti

2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
Tilastot


 
Tästä se kaikki alkoi keväällä 2006, verta ja hikeä...


 
 
Näistä paperikääröistä se sitten viimeinkin toukokuussa alkoi. Piirrustuksia jouduttiin odottelemaan reilut kolme kuukautta sen jälkeen kun ne olivat maksettu, erinäisten mailin vaihtojen jälkeen viimeinkin tullin postiin Helsinkiin hakemaan piirrustuksia.
Neljätoista rullaa paperia ja kaaripiirrokset 1:1
Kaari piirrustukset on teipattuna mökin yläkerran lattialle ja siellä niitä käydään lukemassa
Tosin tuo yläkerta toimii myös makuuhuoneena...


Katoksen rakenteluun meni koko alku kesä, kun joutui painamaan töitä hullunlailla...

Kiitokset talkoolaisille, Mikalle ja Janille katoksen pystytyksessä.

Sekä Mikolle pedin vaaitus yrityksissä. Itse tasaava laaser-vaaka osoittautui lopulta ainoaksi oikeaksi välineeksi, letkuilla ei oikein onnistunut 
Mallikaaret 9mm vanerille ja pedin päälle nurin päin 
Elokuun lopulla kaikki mallikaaret on valmiina ja suurimmaksi osaksi paikoillaan, joten veneen koko ja muoto alkaa hahmottua.
Ohessa liimauksessa päälaipio salongin etuseinäksi, vahvuutta 24 mm (pitäisi kestää)
Ensin epoxilla kumpikin liimattava pinta joka tahtoo imeytyä puuhun kokonaan, tämän jälkeen vielä kerran epoxia väliin ja pinnat vastakkain ja puristukseen.
Tahtoo tulla vain pirun kiire yksin tehdessä kun on tuo rajoitettu työ-aika sekä liimattavaa pinta-alaa melkoisesti. Onneksi lämpötilat vain 17 astetta, jolloin työ-aikaa hieman reilummin (ei olisi onnistunut kesä helteillä, olisi epoxi jämähtänyt purkkiin)


Keulan muoto ja veneen todellinen koko alkaa todellakin hahmottua.

Yksi tärkeimmistä "apuvälineistä" menossa paikoilleen. Kaikki sisätilan mitat kun tuli muutettua (kaksi metrinen mies kun ei sovi 180cm punkkaan) ja laipioiden paikat siirrettyä niin oli pakko tehdä työkalu jolla mallikaarien välistä saa laipiot ja kaaret mitoitettua helposti oikean kokoisiksi.
Homman toimivuutta esitellään Mikolle.Työn "luontaisetuna" teltassa oleva valvontakamera taltioi projektin edistymisen kaikki vaiheet. (täytyy varmaankin viritellä toinen teltan taka osaan)Ohessa tuo "kaarimitta" työssään.
Eli mallikaarien yli rimat ja työkalu passattuna langalla keskelle ja sen jälkeen pystyrimat irti ja säädetään reunanrimoihin kiinni.

Tämän jälkeen vanerin päälle ja piirretään siihen rimojen päiden mukaan kaaren malli ja eikun sahaukseen seuraava laipio tai kaari mitä nyt ollaankaan tekemässä.
Toimii myös valmiissa runkossa kaarien mitoitukseen.
Kylmien öiden takia oli jo pakko vetää pressu liimatun laipion päälle ja lämppäri alle, että pysyi tuo kriittinen 15 astetta lämmintä jotta epoxi kuivaa. Näin ei tarvitse lämmittää koko valtavaa telttaa.

Lopuksi vielä pääli pinnat pinnoitetaan epoxilla (korvaa ekan lakka kerroksen) jotta pinta pysyy ehjänä ja hyvänä talven yli eikä ime kosteutta. 
Se perinteinen tuumaus tauko, muovilta siirretään kaaripiirrokset vanerille ja lopuksi viimeisen laipion sahaus.
Teltassa kosteus 85% eli pinnat ovat liimaamiseen liian kosteita.
Täytyy nähtävästi tyhjätä vajasta yksi huone "talviverstaaksi"


Vimienkin 1.10-06 talkoo voimin saatiin kaikki laipiot paikoilleen, välissä nuo ohuemmasta vanerista tehdyt mallikaaret.
Laipiot lepää pedin päällä tuon yhden linja lankun varassa.
Nyt päästään höyläämään irokoa emäpuuksi.

Talkooväen kanssa tyhjättiin myös tuo "talviverstas"

Suur kiitos avusta!